10-jarig jongetje mishandeld door vrouw; politie zoekt getuigen

Haarlem – Een 10-jarige jongen uit Haarlem is donderdagmiddag door een vrouw van zijn fiets geschopt en mishandeld. Dit gebeurde rond 17.30 uur op de Acaciastraat.

Het jonge slachtoffer fietste met een vriendje over de Acaciastraat toen vanuit het niets een vrouw tussen hen in kwam fietsen. De vrouw gaf de jongen ineens een trap waardoor hij op de grond viel. Hierna schopte de vrouw meerdere keren tegen het hoofd van het slachtoffer en fietste daarna weg in onbekende richting. Het vriendje was zo geschrokken, dat hij zich tijdens de mishandeling in de bosjes verstopte. Nadat de vrouw was weggefietst, hielp de geschrokken jongen zijn vriendje en fietste het tweetal naar huis. Hier werd de politie gealarmeerd. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.
De jongetjes verklaarden dat het gaat om een vrouw van rond de 30 jaar oud, zij heeft blond haar en reed op een donkergekleurde fiets met een groen kratje voorop.

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt deze mishandeling en komt graag in contact met getuigen. Heeft u rond 17.30 uur iets gezien in de omgeving van de Acaciastraat? Herkent u de vrouw op basis van het signalement? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.