Man ‘overlopen’ bij inbraak in garagebox

2018-10-24 12:41:46

Haarlem – De politie heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een 38-jarige Haarlemmer aangehouden. Die man wordt verdacht van een (poging) inbraak in een garagebox aan de Hazepaterslaan.

Een getuige tipte de politie, toen deze een man hollend bij de garageboxen vandaan zag komen. De man stapte daarna in een auto en reed weg. Niet veel later zagen agenten de auto, met het doorgegeven kenteken, rijden op de Moolenstraat in Zandvoort en kon de Haarlemse verdachte worden opgepakt. De deur van de garagebox bleek bij nadere inspectie te zijn opengebroken, maar er bleek nog niets gestolen te zijn. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Lokaal nieuws

Een massa illegaal vuurwerk

Vijfhuizen - Vandaag heeft de politie vier mannen aangehouden. Zij waren in het bezit van meer dan tienduizend (10.000) kilo zwaar illegaal vuurwerk. Na een anonieme tip heeft de politie in een loods meer dan 10.000 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden in een loods aan Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen. Er zijn hierbij vier mannen aangehouden, zij zijn woonachtig in Haarlem en zijn tussen de 25-45 jaar oud. De politie heeft het vuurwerk weg gehaald, hier moesten wel twee vrachtwagens aan te pas komen. Ook voert de politie nog een viertal huiszoekingen uit in Haarlem. De resultaten van deze zoekingen zijn nog niet bekend.

Lees verder...
Inbreker krijgt schrik van zijn leven

Haarlem - Dankzij een oplettende getuige zijn zaterdagavond rond 19.00 uur drie inbrekers aangehouden. Het drietal gedroeg zich verdacht rond een woning aan de Vredenrijkstraat in Haarlem. Reden genoeg voor de getuige om de politie te bellen. Agenten namen positie in rond de woning. Toen één van de inbrekers vanuit de woning naar buiten keek en oog in oog stond met een agent was de schrik bij de verdachte groot. Een vluchtpoging was dan ook vrij zinloos. Agenten wisten het drietal in de kraag te vatten. Het gaat om drie mannen van 55, 26 en 24 jaar. De inbrekers zijn aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Lees verder...
Autobrand in Haarlem

Haarlem - De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Professor Donderslaan in Haarlem. Dinsdag rond 01.45 uur stond daar een auto in brand. De brandweer heeft het vuur geblust. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Dit zal door de politie worden onderzocht. Mensen met informatie en / of getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Lees verder...
Jongen met balletjespistool aangehouden

Haarlem - De politie heeft dinsdagmiddag aan de A.L. Dyserinckstraat drie jongens uit Haarlem aangehouden. Een 18-jarige jongen showde aan zijn twee vrienden- al hangend uit het raam van zijn slaapkamer- een voorwerp dat volgens een melder mogelijk een vuurwapen zou zijn. Toen de politie ter plaatse was, bleek het om een nepvuurwapen te gaan. De moeder, die afkwam op het rumoer, bevestigde dat haar zoon een balletjespistool in zijn bezit had. Het balletjespistool werd direct in beslag genomen. Tegen de 18-jarige ex-bezitter van het balletjespistool wordt een proces verbaal opgemaakt. Nepvuurwapens zijn levensgevaarlijk Op de meldkamer van de politie komen geregeld meldingen binnen over jongeren die op straat lopen met vuurwapens. Nepvuurwapens, zo blijkt vaak achteraf, maar zo levensecht dat de politie dat niet op afstand kan zien. Voor de veiligheid van omstanders en de eigen veiligheid, benaderen agenten de jongere als een vuurwapengevaarlijke verdachte. Zo’n aanhouding is ingrijpend en mogelijk zelfs levensgevaarlijk. Verbod Het bezit van nepvuurwapens is verboden in Nederland. Alleen speelgoedwapens met een CE-keurmerk zijn toegestaan. Maar ook daarvoor geldt dat het verboden is om deze openlijk op straat of in publieke ruimtes te dragen. Dit soort wapens komen dreigend over en kunnen aangezien worden voor echte vuurwapens.

Lees verder...
Bestuurder aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

Haarlem - Donderdagochtend heeft de politie een Duitse automobilist en zijn passagier aangehouden op de Leidsevaart. Bij een controle in Zevenaar negeerde de automobilist een stopteken van een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee. De auto met een Duits kenteken ging er met een extreem hoge snelheid vandoor. Omdat het kenteken bekend was, werd dit gelijk doorgegeven binnen Politie Nederland. Ook de politieheli werd ingeschakeld. Rond 10.55 uur zag de politie in Haarlem de betreffende auto rijden op de Leidsevaart. Hier reed de bestuurder van de auto zichzelf klem achteruit tegen een boom aan. De bestuurder en de passagier van deze auto zijn beiden aangehouden. Naar hun identiteit is een onderzoek ingesteld en ook naar de aanleiding voor hun vluchtgedrag.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Auto brand uit aan de Van de Cappellestraat in Ede

Ede - Dinsdagavond heeft er een autobrand plaatsgevonden aan de van de Cappellestraat in Ede. De brandweer was snel ter plaatste en heeft het vuur geblust. 1 voertuig kan als verloren worden beschouwd. 2 voertuigen die naast het brandend voertuig stonden zijn beschadigd. De politie bevestigd dat het gaat om brandstichting en start een verder onderzoek. Of deze brand te maken heeft met de autobrand op de Berckheydestraat is niet bekend.  

Lees verder...
Geldboete voor dader mishandeling Molenslootpad in Maasland

De politierechter in Den Haag heeft uitspraak gedaan over een mishandeling die eerder dit jaar plaatsvond op het Molenslootpad in Maasland. Bij de mishandeling brak het slachtoffer zijn enkel. Op 21 maart 2018 werd het slachtoffer meerdere keren in het gezicht geslagen en ook werd een veelvuldig geschopt en geduwd. Dankzij getuigen kon een 59-jarige Maaslander worden aangehouden. De man heeft een geldboete van 750 euro opgelegd gekregen.

Lees verder...
Inbraak wijk de Maten, politie zoekt getuigen

In een schuur aan de Boswachtersveld in Apeldoorn de Maten is in de nacht van Zondag op Maandag ingebroken. De dader(s) hebben meerdere gereedschap spullen en drank weggenomen. Buurtbewoners hebben wel wat gehoord vannacht maar hebben niemand gezien. De eigenaren van de schuur hebben direct aangifte gedaan bij de politie, zij zijn een onderzoek gestart. Mensen die iets gehoord of gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844

Lees verder...
Politie ter preventie te voet dorpen in

Nederbetuwe - De politie was maandagavond in verschillende dorpen in de gemeente te voet. Er werd gekeken naar woningen die inbraakgevoelig zijn. Zaken als slecht verlicht en niet afgesloten poorten kwamen naar voren. De politie heeft foto's gemaakt van de woningen en willen hiermee de bewoners middels een informatiebrief waarschuwen. De politie geeft aan dat het confronterend kan zijn, maar op deze manier willen zij een stukje bewustwording creëren.

Lees verder...
Grote glasvezelstoring Caiway treft klanten Westland, Midden-Delfland en Maassluis

Op maandagmiddag en avond 19 november hadden honderden klanten van Caiway last van een storing. De storing deed zich voor bij de glasvezeldiensten zoals internet en tv. Tussen 17.00 en 17.30 werden al meer dan 450 meldingen gedaan. Bewoners uit de regio Westland, Midden-Delfland en Maassluis hadden last van het voorval. De politie Westland ziet het positieve er wel van in. "Een mooie gelegenheid om weer eens gezellig met elkaar te praten én natuurlijk de verlichting van uw fiets, snorfiets of bromfiets te controleren c.q. te repareren."

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws