Snel verdachte situatie gemeld: overval voorkomen!

2018-02-11 15:27:34

Haarlem – De politie heeft zaterdagmiddag na een snelle melding van een alerte getuige twee verdachten voor een poging overval kunnen aanhouden.

Zaterdagmiddag, even voor 17:00 uur werd de meldkamer van politie gebeld door een man die zag dat twee jongens zich verdacht ophielden bij een winkel aan de Generaal Spoorlaan. Deze melder vertrouwde het tweetal niet en zag op een gegeven moment dat de jongens bivakmutsen opzetten. De man belde direct 1-1-2 en kon zo alle benodigde informatie doorgeven aan de meldkamercentraliste, die direct de politie eropaf stuurde.

Toen het tweetal de politie zag, gingen zij ervandoor maar zij werden na een korte achtervolging aangehouden. Tijdens hun vluchtpoging bleken zij meerdere goederen te hebben weggegooid, waaronder een wapen.

Politiehond Jerry wist deze goederen gelukkig rap op te sporen.

De twee jonge verdachten, een 14-jarige en een 16-jarige Haarlemmer, zijn overgebracht naar het hoofdbureau van politie in Haarlem.

Nader onderzoek wees uit dat zij meer dan vermoedelijk een winkel aan de Generaal Spoorlaan wilden overvallen.

Rechercheurs hebben een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Lokaal nieuws

Twee mannen aangehouden na poging inbraak

Haarlem - De politie heeft zondagavond rond middernacht op de Ruychaverstraat twee mannen van 27 en 29 jaar, beiden afkomstig uit Amsterdam, aangehouden. De mannen worden verdacht van een poging inbraak in garageboxen in de Ruychaverstraat. Oplettende buurtbewoners tipten de politie en na enige tijd trof de politie het tweetal bij de garageboxen, waarna ze zijn ingerekend door de agenten.

Lees verder...
Omstander grijpt in na brandstichting

Haarlem - Op de Wateringweg in Haarlem heeft op woensdagmiddag een autobrand plaats gevonden, deze bleek te zijn aangestoken. Rond 16.00 uur zag een oplettende getuige vanuit zijn ooghoeken een steekvlam van buiten komen. De getuige zag dat er een man achter het voertuig vandaan sprong, zijn broekspijp stond hierbij in brand. Hij probeerde de vlammen van broek te slaan en stapte vervolgens op de fiets. De getuige twijfelde geen moment en besloot om met een collega achter de man aan te gaan. Na een korte achtervolging benaderde de getuige de man. De man bedreigde de getuige hierbij met een kettingslot. De politie werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse. De politie kon de 48-jarige man aangehouden en werd overgebracht naar het bureau.

Lees verder...
Verlichtingscontrole

Haarlem - De dagen zijn nog maar kort en veel verkeersdeelnemers gaan zowel op weg naar school of werk door het donker, om ’s middags op de terugweg ook weer in het donker te rijden. Voeg daar het vaak slechte weer bij en er ontstaat een verkeersgevaarlijke situatie voor alle weggebruikers met defecte of ontbrekende verlichting. De politie levert een bijdrage aan de verkeersveiligheid door in deze tijd extra te controleren. Op dinsdagmorgen werd tussen 07.10 en 08.00 uur gecontroleerd op twee plaatsen in Haarlem, te weten op het Frans Halsplein en op het Stationsplein. In totaal leverde dit zevenenvijftig bekeuringen op. Op het Frans Halsplein was het tweeëndertig keer raak, op het Stationsplein vijfentwintig maal.

Lees verder...
Getuigen gezocht van geweldsincident

Haarlem - De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een geweldsincident dat afgelopen weekend heeft plaatsgevonden in Schalkwijk. Een 27-jarige vrouw stond zaterdagochtend 24 november rond 06:00 uur op de bus te wachten op de Europaweg, toen zij werd benaderd door een onbekend gebleven man. Deze man kwam vanaf de kruising met de Toekanweg naar de bushalte toe lopen op de middenstrook van de Europaweg (nabij het tankstation Firezone). Hier begon hij tegen de vrouw aan te praten en hij drong zich aan haar op. Hij bleef haar lastig vallen, ondanks dat de vrouw hier geen gehoor aan gaf. Toen hij de vrouw ineens onzedelijk betastte, gaf de vrouw de man een klap. Hierna ontstond een gevecht tussen de man en de vrouw, waarbij de man de vrouw meerdere malen sloeg en schopte. Na de mishandeling liep de man weg in de richting van de Schipholpoort. De vrouw is naar het ziekenhuis gegaan, waar zij behandeld werd aan haar verwondingen in haar gezicht en buik. De politie is op zoek naar deze verdachte, of naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest van dit geweldsincident. Van de man is het volgende signalement bekend: - leeftijd tussen de 18 en 25 jaar - blank tot mogelijk lichtgetint uiterlijk - zwart kort haar, beetje naar achteren gekamd - donkere ogen - geen gezichtsbeharing - puntige neus - lengte tussen de 1.75 en 1.85 m - normaal postuur - hij droeg een donkergrijze stoffen jas tot op de heupen - hij kon de ‘s’ niet goed uitspreken. Heeft u informatie over deze man of denkt u te weten wie deze man is? Heeft u iets gezien afgelopen zaterdagochtend tussen 06.00 en 06.30 uur in de omgeving van de Europaweg in Schalkwijk of heeft u deze man daar zien lopen? Belt u dan s.v.p. met de politie in Haarlem via tel.nr. 0900-8844. Denkt u te weten wie deze man is, maar wilt u anoniem blijven? Belt u dan s.v.p. met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000. Vermeldt u s.v.p. het volgende kenmerk bij uw melding: 2018226419.

Lees verder...
Een massa illegaal vuurwerk

Vijfhuizen - Vandaag heeft de politie vier mannen aangehouden. Zij waren in het bezit van meer dan tienduizend (10.000) kilo zwaar illegaal vuurwerk. Na een anonieme tip heeft de politie in een loods meer dan 10.000 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden in een loods aan Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen. Er zijn hierbij vier mannen aangehouden, zij zijn woonachtig in Haarlem en zijn tussen de 25-45 jaar oud. De politie heeft het vuurwerk weg gehaald, hier moesten wel twee vrachtwagens aan te pas komen. Ook voert de politie nog een viertal huiszoekingen uit in Haarlem. De resultaten van deze zoekingen zijn nog niet bekend.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Fietser gewond na aanrijding in Apeldoorn

De hulpdiensten werden woensdagmiddag iets na 13.00 opgeroepen nadat een fietser was geschept door een automobilist op de Eglantierlaan in Apeldoorn. De fietser, een jonge jongen. Raakte bij het ongeval gewond en moest zich laten behandelen door het ambulancepersoneel. De automobilist zou de jongen te laat hebben opgemerkt en kon een botsing niet meer voorkomen. De fiets en auto hebben lichte schade opgelopen. De politie heeft van beide een verklaring opgenomen. Het is niet bekend of de jongen mee moest naar het ziekenhuis.

Lees verder...
Opnieuw alcoholcontroles gehouden in Maassluis

Op dinsdagavond 11 december hielden politieagenten en handhavers een alcoholcontrole op de Laan 1940-1945, Industrieweg en Westlandseweg in Maassluis. Ruim 400 bestuurders moesten blazen en daarvan hadden twee automobilisten drank op.

Lees verder...
Opnieuw autobrand in de maandereng

Ede - Dinsdagavond 11 december is er opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Dit keer aan de Avercampstraat. Het betrof een busje van vervoersbedrijf Noot. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd. Onderzoek moet uitwijzen of dit brandstichting is.

Lees verder...
Maassluizer vernielt diverse auto's in Honselersdijk

Op maandagmorgen 10 december heeft een 23-jarige Maassluizer tussen 7.00 en 7.30 uur meerdere auto's vernield in Honselersdijk. Een taxichauffeur die zich ermee bemoeide kreeg klappen. Op het bedrijventerrein Venus bij Royal FloraHolland in Honselersdijk heeft de politie een onderzoek ingesteld. Hierbij werd de Maassluizer aangehouden. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de rechter. Aldus de WOS.

Lees verder...
Prullenbak opgeblazen aan Santplaet in Maassluis

Recentelijk is er aan de Santplaet in Maassluis een prullenbak opgeblazen met vuurwerk. De hele prullenbak kan als verloren worden beschouwd. Reparatie zal de gemeente duur komen te staan.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws