Vernield raam door verboden katapult

19/10

Foto: politie

19/10

Foto: politie

19/10

Foto: politie

Op maandagavond 18 oktober kregen agenten van de avonddienst het verzoek om te gaan naar een woning in Haarlem-Noord. Aldaar zou de meldster een gat in het raam van haar deur hebben wat veroorzaakt leek door een kogel.
Naar aanleiding van deze verontrustende melding zijn wij direct ter plaatse gegaan en troffen het raam aan zoals op de foto te zien is.

Na wat speurwerk kwamen wij erachter dat een achterbuurjongen (8 jaar oud) met zijn katapult aan het spelen was en over ruim 40 meter een gat in het raam had geschoten met een steentje. Deze katapult zou op de kermis in Italië zijn gewonnen maar is in Nederland een verboden wapen volgens de Wet Wapens en Munitie.

Wat de meldster het meest verontruste was het feit dat haar zoontje achter het raam in zijn stoeltje zat te eten. Als het steentje net iets anders door het raam was gegaan had het op een heel andere manier kunnen aflopen. Daar willen wij allemaal niet aan denken.

De katapult is op verzoek van de moeder door de politie meegenomen en vernietigd, de schade aan het raam zal onderling worden geregeld.