Inbrekers op heterdaad betrapt; politiehond in actie

Rond 04:00 uur meldde een getuige dat er werd ingebroken in een woning. De gealarmeerde agenten waren snel bij de woning en zagen een jongeman over een schutting de tuin uit klimmen. De politie hield de 18-jarige man uit Haarlem direct aan. Even verderop hielden agenten een 18-jarige vrouw uit Haarlem aan die op de uitkijk stond. Twee personen sloegen op de vlucht bij het zien van de politie. De hond van een hondengeleider van de politie trof de personen uiteindelijk aan in een tuinhuisje in een achtertuin aan de Indischestraat. De hondengeleider heeft de verdachten meerdere keren gewaarschuwd dat de hond zou worden ingezet. Echter gaven de verdachten hieraan geen gehoor. Daarop heeft de diensthond een 18-jarige man uit Haarlem gebeten in zijn arm. Daarna kon de verdachte worden aangehouden. Ook een 16-jarige jongen uit Haarlem die zich schuilhield in het tuinhuisje werd aangehouden. De Haarlemmers zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.