Twee verdachten aangehouden na vondst hennepkwekerij

Haarlem – De politie heeft twee verdachten aangehouden na de vondst van een hennepkwekerij in een woning aan de Kloosterstraat.

Woensdagmiddag werd in een woning aan de Kloosterstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Een 37-jarige Haarlemmer en een 31-jarige vrouw die in de woning aanwezig waren, werden hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

De hennepkwekerij werd ontmanteld en het elektriciteitsbedrijf is aanwezig geweest voor de afsluiting van de stroom. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Lokaal nieuws

Politie zoekt getuigen beroving

Haarlem - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die plaats gehad heeft op de Vrijheidsweg in Haarlem. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000. Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie melding van de straatroof. Een 21-jarige Haarlemmer liep over de Vrijheidsweg in de richting van de Amnasty Internationalweg toen er van achteren iemand aan kwam rennen. Het slachtoffer werd vastgepakt, meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen en ook nog bedreigd met een wapen. Na de beroving ging de dader er vandoor met een geldbedrag. Hij rende weg in de richting van de Charta 77 Vaart. De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Er werd geen verdachte aangetroffen. De verdachte is een blanke man met een lengte van ongeveer 1,90 meter. Hij had een kaal hoofd en een gespierd postuur. De man droeg een opvallend rode jas en witte schoenen.

Lees verder...
Aangehouden na achtervolging

Heemstede, Haarlem - De politie kreeg vrijdagavond even na 22.00 uur een melding van een conflict in Heemstede in de omgeving van de Lindenlaan, waarbij mogelijk zou zijn geschoten. Volgens de melding zou bij het conflict tussen meerdere personen een vuurwapen en een mes zijn gezien. Na dit conflict zou een aantal van deze personen in een rode auto zijn weggereden. Tijdens het aanrijden naar de Lindenlaan in Heemstede zag de politie de bewuste auto wegrijden. De bestuurder ging er bij het zien van de politie met hoge snelheid vandoor richting Haarlem. Hierop ontstond een achtervolging en uiteindelijk reed de bestuurder van de rode personenauto zich klem in de Kruidenbuurt in Schalkwijk. De twee inzittenden van de rode personenauto, mannen in de leeftijd van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Beverwijk en Haarlem, werden door de politie aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar wat zich exact heeft afgespeeld en heeft hierbij ook een woning doorzocht in de Lindenlaan in Heemstede. Hier zou een aantal mensen zich ophouden, die bij het eerdere conflict vrijdagavond op straat betrokken waren. In de woning werden vier personen aangehouden, een vrouw en drie mannen in de leeftijd van 39 t/m 55 jaar. De recherche is bezig met het onderzoek.

Lees verder...
Getuigen gezocht beroving

Haarlem - Op donderdagochtend rond 00.45 uur is een 24-jarige man onder bedreiging van een mes beroofd op de Prins Beatrixdreef. De politie is nog op zoek naar de daders. Rond 00.30 uur liep het slachtoffer op de Prins Beatrixdreef. Het slachtoffer werd aangesproken door twee mannen. Het slachtoffer werd bij zijn keel gegrepen en bedreigd met een mes. De twee mannen doorzochten de zakken van het slachtoffer en gingen er vandoor met zijn persoonlijke eigendommen. De twee mannen renden hierna weg in de richting van het Beatrixplein. Het volgende signalement van de mannen is bekend: Man 1: Donker getinte huidskleur Tussen de 1.85 en 1.95 meter lang Gezet/fors Droeg een zwarte jas en een bruine pet Man 2: Getinte huidskleur Zwart opgeschoren haar Heeft u iets gezien of heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Lees verder...
Drietal aangehouden voor heling

Haarlem - Twee 16-jarige jongens en een 17-jarige jongen uit Haarlem zijn zaterdagmiddag aangehouden voor heling. Het drietal was in een tuin, achter een woning aan de Prins Bernhardlaan in Haarlem, bezig met het sleutelen aan scooters en brommers. Agenten controleerden het drietal. Daarbij kwam naar voren dat de scooters en brommers van diefstal afkomstig waren. Ook in de schuur werden diverse losse onderdelen gevonden. Het gaat om in ieder geval drie gestolen voertuigen en onderdelen. De jongens zijn aangehouden en de goederen zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de gestolen spullen.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen mishandeling

Haarlem - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaats vond op woensdagmiddag op de Vijfhuizen in Haarlem. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000. Een 46-jarige man uit Vijfhuizen fietste over het fietspad vanaf volkstuinencomplex de Poelbroektuin (Schalkwijk) in de richting van Vijfhuizen. Op het fietspad kwam een man vanuit tegengestelde richting aanfietsen. Omdat deze man op de verkeerde helft van het fietspand reed, moest het slachtoffer uitwijken. Toen hij hier zijn ongenoegen over uitte, ontstond er een scheld- en vechtpartij, waarbij het slachtoffer werd geschopt en gelagen. Ook werd hij in een naast het fietspad gelegen sloot gegooid. Toen het slachtoffer weer op de kant stond ging de vechtpartij verder, waarbij beide mannen in het water terecht kwamen. Uiteindelijk liet de verdachte los en fietste weg. De verdachte is een man van rond de veertig jaar oud. Hij heeft een licht getint uiterlijk en droeg een trainingspak.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Lichaam van man aangetroffen op talud

Nijmegen - De politie is zondagavond in kennis gesteld van een vondst van een lichaam aan de Terwindstraat. Het zou gaan om het lichaam van een man die op het talud is aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart. Het voetpad naar het talud is afgesloten. Over de identiteit en waardoor de man om het leven is gekomen is nog niets bekend. Update 21:05: Het lichaam is gevonden in de struiken. Later meer.....

Lees verder...
Man aangehouden voor bedrijfsinbraak

Enschede - Een 42-jarige inwoner van Enschede werd op zondagmorgen 24 juni aangehouden op de Usselerrietweg voor bedrijfsinbraak. Beveiligers hoorden kort na middernacht harde knallen en gingen op inspectie uit. Hierbij overliepen ze twee mannen, waarvan er één kon worden aangehouden. De andere man wist te ontkomen. Bij een bedrijf bleek ingebroken te zijn. In de omgeving werden inbrekerswerktuigen en een kassalade gevonden. De verdachte werd ingesloten op het bureau.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen beroving

Haarlem - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die plaats gehad heeft op de Vrijheidsweg in Haarlem. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000. Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie melding van de straatroof. Een 21-jarige Haarlemmer liep over de Vrijheidsweg in de richting van de Amnasty Internationalweg toen er van achteren iemand aan kwam rennen. Het slachtoffer werd vastgepakt, meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen en ook nog bedreigd met een wapen. Na de beroving ging de dader er vandoor met een geldbedrag. Hij rende weg in de richting van de Charta 77 Vaart. De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Er werd geen verdachte aangetroffen. De verdachte is een blanke man met een lengte van ongeveer 1,90 meter. Hij had een kaal hoofd en een gespierd postuur. De man droeg een opvallend rode jas en witte schoenen.

Lees verder...
Verdachte overval aangehouden

Hoofddorp - Op zaterdagavond kon de politie een 15-jarige jongen uit Nieuw-Vennep aanhouden op verdenking van het plegen van een overval op een cafetaria aan het Almkerkplein in Hoofddorp. Op aanwijzing van twee jongens van 11 en 12 jaar werd de buit later teruggevonden. Omstreeks 21.30 uur kwam een in het donker geklede man de snackbar binnen. De zaak was eigenlijk al gesloten en de laatste klanten werden geholpen. De verdachte had bij de toegangsdeur staan wachten tot klanten naar buiten liepen, zodat hij naar binnen kon gaan. De man liep naar de toonbank en bedreigde het personeel met een wapen. Hij eiste geld. De man ging er na de overval vandoor met een zak waarin het geld uit de kassa zat. Bij de overval raakte niemand gewond. Buit teruggevonden De gewaarschuwde politie zag op de Baron de Coubertinlaan en donker gekleed persoon lopen. Bij het zien van de politie probeerde hij te vluchten. De verdachte kon echter in de directe omgeving in een steegje tussen woningen worden aangehouden. De verdachte, een 15-jarige jongen, had echter geen wapen of buit bij zich. Twee jongens meldden bij de politie, dat zij hadden gezien dat de verdachte op zijn vlucht een zak weggooide. De zak werd teruggevonden. Hierin bleek de buit te zitten. Het wapen is nog niet teruggevonden.

Lees verder...
Amokmaker aangehouden

Breda - Een agressieve man heeft zaterdagavond voor consternatie gezorgd in een winkel aan de Bisschopshoeve. Twee mensen die hem probeerden te kalmeren hebben aangifte gedaan van mishandeling. Op zaterdag 23 juni 2018 om 19.55 uur liep het uit de hand in een supermarkt. Een man maakte daar een hoop drukte door schreeuwend en tierend door de winkel te lopen, ook gooide hij enkele dingen om en kapot. Hij duwde twee mensen opzij. Toen één van hen iets zei liep het uit de hand en ontstond er een vechtpartij waarbij enkele rake klappen vielen. Op een gegeven moment leek het er op dat de rust wederkeerde. De twee maakten het goed met elkaar. Maar toen liep het weer uit de hand en probeerde de aangever de man de winkel uit te werken. Daarbij kreeg hij flinke klappen. Ook een andere man, die probeerde te helpen, werd mishandeld door de verdachte. De politie arriveerde die de 58-jarige inwoner van Breda aanhield.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws