Politie zoekt getuigen brandstichting

2018-02-05 19:29:07

Haarlem – Op zondagavond omstreeks 23.35 uur kreeg de politie melding van brand in de centrale hal van een flat aan de Landschotte in Haarlem.

Ter plaatse bleek een bank, die voor een van de flatwoningen stond, in brand te staan. Vooral de hitte van de brand had zich door de hal en gangen verspreid, waardoor deurbellen en buitenlampen waren gesmolten. De gewaarschuwde brandweer kon de brand evenwel snel blussen.

De politie houdt ernstig rekening met brandstichting en verzoek eventuele getuigen om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Lokaal nieuws

Man aangehouden op verdenking van brandstichting

Heemstede, Haarlem - Op donderdagavond hield de politie een 31-jarige man uit Heemstede aan op verdenking van brandstichting. Die avond, om 19.00 uur bleek er brand te zijn uitgebroken in een hotelkamer in een hotel in Haarlem. De brand kon snel worden geblust. Toch moesten enkele hotelkamers worden ontruimd. Bij een eerste onderzoek bleek en mogelijk sprake te zijn van brandstichting. Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie melding dat er brand zou zijn in een appartement aan de Pelikaanstraat in Heemstede. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen. Enkele andere appartementen moesten tijdelijk worden ontruimd. Ook hier bleek mogelijk sprake van brandstichting. Uit onderzoek kwam naar voren dat de huurder van de hotelkamer dezelfde persoon was als de bewoner van het appartement. De man kon later op de avond worden aangehouden. Na afronding van het strafrechtelijk onderzoek door de politie, zal de man vermoedelijk worden beoordeeld door de Geestelijke gezondheidszorg.

Lees verder...
16-jarige Haarlemmer slachtoffer van straatroof

Een 16-jarige jongen uit Haarlems is donderdagavond het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde nabij het station Heemstede-Aerdenhout. Rond 22.50 uur werd de Haarlemmer klemgereden door twee scooters waar in totaal vier personen op zaten. Eén van de passagiers stapte af, bedreigde het slachtoffer met een mes en eiste zijn rugtas. De jonge Haarlemmer gehoorzaamde en gaf zijn rugtas aan zijn belager. Vervolgens stapte de man weer achterop de scooter en reden de scooters weg over de Leidsevaart in de richting van Bennebroek. De jongeman raakte niet gewond. Signalementen Het slachtoffer kon de politie vertellen dat één van de scooters onherkenbaar was omdat alle kappen eraf waren. Beide scooters waren niet voorzien van een kentekenplaat. De bestuurders en de passagiers waren allen in het donker gekleed. De persoon die de Haarlemmer bedreigde, droeg een donkere pet met daarover een capuchon, een donkerkleurige doek voor zijn gezicht en een zonnebril met donkere glazen. De bestuurder van de belager droeg een pet met daarover een capuchon, een donkere doek over zijn mond en heeft een blanke huidskleur. De andere twee personen kon het slachtoffer niet goed zien, echter zag hij dat de bijrijder een Canadian Goose droeg. Getuigen gezocht De politie doet onderzoek naar deze straatroof en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat met dit voorval te maken heeft of kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Straatrover wordt herkend

Haarlem - Op woensdagmiddag kon de politie een 48-jarige Haarlemmer aanhouden op verdenking van een beroving. Bij de aanhouding werd dankbaar gebruik gemaakt van een tip die binnenkwam na een Burgernetmelding. Om 15.30 uur meldde een 71-jarige vrouw uit Haarlem dat zij juist beroofd was bij een pinautomaat aan het Rivieraplein in haar woonplaats. Toen de vrouw had gepind, werd het geld uit haar handen gerukt door een man, die er rennend vandoor ging. Het slachtoffer raakte niet gewond. Het slachtoffer kon een goede omschrijving van de verdachte geven. Hierop werd hij herkend door de politie. Toen een getuige zich naar aanleiding van een Burgernetmelding vervolgens meldde dat zij de verdachte had gezien, kon de politie de verdachte snel aanhouden. De politie bracht de man naar het politiebureau voor verhoor. Hier is hij inmiddels in verzekering gesteld.

Lees verder...
Tieners aangehouden voor slechte grap

Haarlem - De politie heeft vrijdagmiddag twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden nadat zij tot tweemaal in een bank aan het Houtplein riepen dat zij een overval gingen plegen. Een derde jongeman wist te ontkomen. Rond 17.00 uur drukte een medewerker van de bank op de noodknop en kregen de agenten de informatie dat de jongens richting een hotel in de buurt waren gerend. Op de Gasthuissingel werden twee jongens gezien die voldeden aan het signalement. De jonge Haarlemmers konden worden aangehouden met behulp van de politiehond. Eén van de jongens pleegde zoveel verzet, dat de hond moest ingrijpen. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de andere tiener was niet echt behulpzaam en was recalcitrant. Op het politiebureau werd uiteindelijk besloten om de twee jongemannen naar huis te sturen. Vermoedelijk ging het om een zeer slechte grap en had het drietal niet de intentie om een daadwerkelijke overval te plegen. Waarschijnlijk hebben zij nu wel hun lesje geleerd.

Lees verder...
Vuurwapens blijken alarmpistolen

Haarlem - Op woensdagavond hield de politie een 30-jarige Haarlemmer aan bij een schietincident aan de De Genestetstraat in Haarlem. De politie nam twee vuurwapens in beslag. Om 21.15 uur kreeg de politie melding van een ruzie bij een woning. Hierbij was door een getuige een schot gehoord. De politie nam geen risico en ging gekleed in kogelvrije vesten ter plaatse. In de achtertuin trof de politie de verdachte. Hij gaf aan dat er vuurwerk was afgestoken. De politie ging echter op onderzoek uit en vond in de woning twee vuurwapens. Uiteindelijk bleek het om alarmpistolen te gaan. De politie hield de verdachte aan. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Jongen rijdt zonder rijbewijs en veroorzaakt ongeval

Een jonge jongen reed vanavond met vrienden op de scooter toen hij werd afgeleid en op een auto botste. Het ongeval vond iets voor half 10 plaats op de Asselsestraat in Apeldoorn. Volgens de bestuurster van de auto, kwam de jongen op de verkeerde helft van de rijbaan en botste tegen de auto. De jongen kwam samen met zijn bij rijdster ten val. De jongen kwam met de schrik vrij maar het meisje achterop, raakte gewond aan haar been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto liep door de aanrijding een lekke band op, een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept. Toen de politie de gegevens van de jongen controleerde bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs, ook bleek bij een blaastest dat de jongen alcohol had genuttigd. De jongen heeft in ieder geval een probleem. De jongen krijgt in ieder geval een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Veel schade na aanrijding tussen vrachtwagen en personenauto op A20 bij Maasland

Op dinsdagmiddag 14 augustus heeft er op de A20 ter hoogte van Maassluis en Maasland een ongeval tussen een vrachtwagen en personenauto plaatsgevonden. Door de aanrijding liep een en Mitsubishi veel schade aan de achterzijde op. Ook lag er veel glas en plastic van de auto en vrachtwagen op de rijbaan. De rechterrijstrook richting Rotterdam was tot hectometerpaal 17.6 afgesloten. Het ongeval gebeurde tussen hectometerpaal 17.2 en 17.4 rechts. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Lees verder...
Autobrandje op parkeerplaats in Apeldoorn

De brandweer is dinsdagmiddag rond kwart voor twee gealarmeerd voor een auto brand aan de Dubbelbeek in Apeldoorn Zuid. Ter plaatse troffen de brandweerlieden een 'rokende'auto aan. Door snel optreden van de brandweer is de schade beperkt gebleven tot aan de motorkap. De eigenaar van de auto wordt door de politie op te hoogte gebracht. De auto zou vermoedelijk door de hitte in brand zijn gevlogen. De brandende delen zijn door de brandweer verwijdert en afgeblust. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Forse schade na aanrijding op de Zutphensestraat

Een enorme ravage als gevolg van een aanrijding op de Zutphensestraat in Apeldoorn. Dinsdagochtend ging het ter hoogte van de oprit van de snelweg A1 mis, meerdere voertuigen kwamen daar met elkaar in botsing. Door de aanrijding werd de weg tijdelijk afgesloten voor verkeer. Onbekend is of er gewonden zijn gevallen. Een berger heeft de voertuigen afgesleept. Wat de oorzaak is van de aanrijding is niet bekend. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Vrouw gewond bij frontale botsing in Apeldoorn

Bij een frontale botsing op de Gentiaanstraat in Apeldoorn is maandag aan het eind van de middag een vrouw gewond geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit. De brandweer heeft een deur geforceerd om bij het slachtoffer te komen. Deze is na de bevrijding overgebracht naar het ziekenhuis. De overige inzettenden en bestuurdster van het andere voertuig kwamen met de schrik vrij. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Het ongeval trok veel bekijks. Een berger gaat beide voertuigen afslepen. Foto: Luciano de Graaf Fotografie

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws