Twee mannen aangehouden voor mishandeling

2017-12-26 10:55:59

Haarlem – De politie heeft dinsdagochtend twee mannen van 42 en 45 jaar uit Haarlem aangehouden voor mishandeling. Deze vond plaats in een horecagelegenheid aan de Lange Veerstraat.

Rond 01.40 kregen agenten de melding binnen dat er een vechtpartij gaande zou zijn. Toen de politie arriveerde, werden de Haarlemmers door getuigen aangewezen als de verdachten. Het duo zou het bonnetje niet willen betalen en hierop ontstond er een conflict waarbij zij behoorlijk geweld gebruikten. Een 55-jarige man uit Zandvoort en een 44-jarige man uit Santpoort-Noord raakten gewonden. De slachtoffers hebben aangifte gedaan tegen de mannen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Lokaal nieuws

Met drugs op achter het stuur

Haarlem - Op donderdagavond hield de politie een 37-jarige Haarlemmer aan op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie een melding van een weggebruiker die de man had zien rijden op de Europaweg in Haarlem. De getuige kreeg sterk het idee dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Bij het aantreffen van de bewuste bestuurder bleek het niet te gaan om alcohol. Wel testte de man positief op het gebruik van cocaïne, methamfetamine en speed. Zelf verklaarde de man GHB gebruikt te hebben. De man moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Lees verder...
Man in slip, erin en eruit

Haarlem - Een 28-jarige man zonder vast woonadres legde donderdagavond meerdere ongewenste huisbezoeken af in woningen aan ’t Krom in Haarlem. Dit deed de man zonder toestemming van de bewoners en gekleed in enkel een onderbroek. Rond 21.00 uur kreeg de politie van verschillende buurtbewoners de melding dat een bijna blote man hun woningen was binnengegaan. De zichtbaar verwarde man bracht in iedere woning enkele minuten door voordat hij besloot er weer vandoor te gaan. De gealarmeerde agenten zagen de man in slip inderdaad uit een woning komen en in de richting van de voetbalkooi rennen. De achtervolging werd ingezet. De man in slip liet zich echter niet zo gemakkelijk pakken en beklom een brandtrap om vervolgens een poort in te rennen welke uitkwam op de Koudenhorn. Hier raakte de politie de man even uit het oog, maar kwam zij hem weer snel op het spoor. De man hield zich schuil achter de molen aan de Papentorenvest. Toen de man de politie weer in de smiezen kreeg, sprong hij in een bootje. Via het bootje en het water, klom de schaars geklede man op muurtjes en sprong diverse tuinen in. Agenten sommeerden de man te stoppen met wegrennen en op een gegeven moment kwam hij over een muurtje aangelopen. Inmiddels was ook de hondengeleider met diensthond Jimi gearriveerd omdat de man nogal onberekenbaar was. Dit was maar goed ook, want de man sprong op een gegeven moment van het muurtje en rende op een agent af. Jimi kreeg van zijn baasje het sein om hun collega’s te beschermen en beet de man in zijn knieholte. Samen met Jimi brachten agenten de man onder controle en kon hij in de boeien worden geslagen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en vanuit het bureau werd hij overgedragen aan een zorginstantie.

Lees verder...
Aangehouden na mishandeling

Haarlem - De politie heeft woensdagochtend een 33-jarige Hoofddorper aangehouden op verdenking van mishandeling. De Hoofddorper raakte rond 10.00 uur in conflict met drie handhavers op de Kruisstraat over een parkeersituatie. De geïrriteerde Hoofddorper wilde niet meewerken, werd verbaal agressief tegen de handhavers en deelde meerdere klappen uit, waardoor een van de handhavers het bewustzijn verloor. Deze handhaver liep gezichtsletsel op en heeft onder andere een hersenschudding aan deze mishandeling overgehouden. De verdachte werd aangehouden en hij probeerde zich tevergeefs hiertegen te verzetten. De politie was genoodzaakt om pepperspray te gebruiken bij zijn aanhouding. De verdachte is ingesloten en het onderzoek wordt door de recherche voortgezet.

Lees verder...
Dronken op de snorfiets

Haarlem - Op donderdagmorgen controleerde de politie een 29-jarige Alkmaarder die op een snorfiets over het Spaarne in Haarlem reed zonder verlichting te voeren. Omstreeks 04.20 uur zag de politie de snorfiets rijden. De bestuurder verklaarde dat de verlichting defect was. Bij de controle bleek echter dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 725 ug/l. Dat is ruim drie maal het maximum van 220 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren, maar toen de politie daar om vroeg, bleek hij helemaal geen geldig rijbewijs te hebben.

Lees verder...
Rijbewijs kwijt na opvallend rijgedrag

Haarlem - Een 60-jarige Zandvoorter is dinsdag rond 19.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt op de Oudeweg in Haarlem. Dit gebeurde na opvallend rijgedrag. Zo haalde de bestuurder rechts in en reed de automobilist veel te hard. Zo werd een snelheid van 140 kilometer per uur gehaald op een weg waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Een onopvallende motorsurveillance kreeg de automobilist in het vizier. De bestuurder werd aan de kant van de weg gezet en kon zijn rijbewijs inleveren.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

22-jarige Maaslander dertig dagen langer vast voor brandstichting

De 22-jarige Maaslander die verdachte wordt van brandstichting in Maassluis, blijft dertig dagen langer vastzitten. Dit bepaalde de rechtbank recentelijk. Agenten surveilleerden zondagochtend 1 juli omstreeks 04:30 uur en ontdekten brand op een boot, die aan de Noordvliet Noordzijde in Maassluis lag. Korte tijd later hielden agenten op de Delkamp een 22-jarige man uit Maasland aan voor brandstichting. Op 3 juli verlengde de rechter-commissaris zijn voorarrest met twee weken. Of de Maaslander iets te maken heeft met de andere branden is niet bekend en wordt onderzocht. De raadkamer bepaalt over dertig dagen of de verdachte wederom langer vast blijft zitten. Aldus de WOS.

Lees verder...
Brand in houtopslag achter woning in Echteld.

Echteld - Op zondag 15 juli is de brandweer met spoed uitgerukt voor een woningbrand op de meersteeg in Echteld. Eenmaal terplaatse bleek het niet te gaan om een woning maar om een houtopslag dicht achter de woning. De brandeeer is direct begonnen met koelen van het riettedak van de woning. Daarna hebben ze de brand geblust in de houtopslag. Ook stond in de houtopslag een kleine zitmaaier. Deze hebbenze helaas niet meer kunnen redde. Mogelijk is de oorzaak een raam geweest het zogeheete vergrootglas effect, dit is alleen niet meer te bevestigen.

Lees verder...
Brand in loods aan de Klim

Drachten - Zondagochtend is er rond 7:00 brand uitgebroken in een loods achter een woning aan De Klim. Er werd door de brandweer al snel opgeschaald naar grote brand. Meerdere eenheden van de brandweer waren snel ter plaatse en er kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar de woning. Even na achten kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Er werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Lees verder...
Brandweer rukt uit voor brandende motor in Beekbergen

Beekbergen - Zaterdagmiddag rukte de brandweer groots uit nadat een motor vlam vatte op de Oude Arnhemseweg tussen Beekbergen en de Woeste Hoeve. De meldkamer schaalde snel op naar het sein 'middelbrand' waarop ook brandweer Hoenderloo, Apeldoorn Zuid en de OvD ter plaatse kwamen. Dit had te maken omdat door de droogte de berm ook vlam kon vatte. De brandweer uit Beekbergen had het vuur snel onder controle en kon het zelf af, overige eenheden gingen dan ook retour. De motorrijder raakte wonder boven wonder niet gewond. De motor is volledig uitgebrand en wordt door een berger opgehaald. Door de brand is het wegdek zwaar beschadigd. Er zitten een paar grote gaten in het asfalt van een paar centimeter diep. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Lees verder...
Politie houdt twee mannen aan na zware mishandeling

Eindhoven - Vannacht rond half 6 ontstond op het Stratumseind in Eindhoven een ruzie tussen een groep personen die uitmondde in een vechtpartij. Aanleiding voor de ruzie is nog onduidelijk. Bij de vechtpartij zijn diverse zware mishandelingen gepleegd. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Een man van 28 jaar uit Eindhoven is in het ziekenhuis behandeld aan onder meer een gebroken jukbeen en verschillende schaafwonden en blauwe plekken. Het tweede slachtoffer is een 30 jarige man uit Eindhoven. Beide mannen zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Getuigenoproep De politie heeft twee verdachten aangehouden, een 27 jarige man uit Boxtel en een 18 jarige man uit Enschede. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De mishandeling is vastgelegd op camera’s. Desondanks zoekt de politie naar getuigen. Heeft u ook iets gezien? Dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws